Αρχική
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

(ΦΕΚ 1233/Β´/11.04.2012)
 
 
Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δυναμικότητας 12 κλινών, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών μετά την έξοδο τους από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Εξυπηρετεί ασθενείς που φέρουν τραχειοστομία ή/και χρήζουν μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής. Στελεχώνεται από ειδική ομάδα αποκατάστασης, αποτελούμενη από ειδικό ιατρό αποκατάστασης, εντατικολόγο, πνευμονολόγο, εκπαιδευμένους νοσηλευτές και θεραπευτές για πρώιμη παρέμβαση.
Υπάρχουν ειδικά monitor 24ωρης παρακολούθησης με κεντρική κονσόλα, αναπνευστήρες για μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, υπερήχους κ.α.
 
Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης «η Αναγέννηση» 
 
διαθέτει ειδικές κλίνες TotalCare SpO2RT® 2 ICU Bed της εταιρείας Hill-Rom, παγκοσμίως πρωτοπόρου στις κλίνες  εντατικής θεραπείας. Τα ειδικά αεροστρώματα πρόληψης και θεραπείας κατακλίσεων, καθώς  το σύστημα συνδυασμού θεραπειών κινησιοθεραπείας  και 
 
επίκρουσης δόνησης που διαθέτουν οι κλίνες εξασφαλίζουν την καλύτερη θεραπεία και φροντίδα στους ασθενείς.
 
Διαθέτει λευκό θάλαμο απομόνωσης αρνητικής πίεσης, με ιδιαίτερο σύστημα εξαερισμού, για την ασφαλή νοσηλεία ασθενών με βαριές μολυσματικές ασθένειες.
 
"Το σύστημα κλίνης  TotalCare SpO2RT® ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των νοσηλευτών, των ασθενών και των ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης. Περισσότερο από απλά ένα κρεβάτι το σύστημα κλίνης TotalCare SpO2RT® αποτελεί μία θεραπευτική συσκευή που ενεργεί  ως φυσική συνέχεια της ομάδας υγειονομικής φροντίδας. Το σύστημα κλίνης TotalCare SpO2RT®διαθέτει χαρακτηριστικά που βοηθούν στην υποστήριξη της πρόωρης κινητοποίησης και η χρήση της αποσκοπεί στην πρόληψη και θεραπεία πνευμονικών και άλλων επιπλοκών σχετιζόμενων με την ακινησία.
Υπηρεσίες / Θεραπευτικά Τμήματα

Φυσικοθεραπεία

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Υδροθεραπεία

Θεραπευτική Γυμναστική

Διατροφική Παρακολούθηση

Ψυχολογική Υποστήριξη

Νοσηλευτική Φροντίδα