Νέα & Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
Κέντρο αποκατάστασης Θεσσαλονίκη: 20% αυξήθηκαν τα εμφράγματα τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα
Πλήττονται περισσότερο οι παραγωγικές ηλικίες και δη οι άντρες από 35-55 ετών. Περίπου 20% έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, πανελλαδικά, τα εμφράγματα για τα οποία οι ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων του Λεκαν
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
Ανεύρυσμα εγκεφάλου
Το ανεύρυσμα είναι ένα αδύναμο σημείο στο τοίχωμα ενός αιμοφόρου αγγείου που κάνει το αιμοφόρο αγγείο να διογκώνεται στο σημείο αυτό. Οι αρτηρίες είναι τα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν πλούσιο σε οξυγόνο αίμα από την καρδιά σε άλλα μέρη του σώματος.
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
Μεγάλη Εβδομάδα στην «Αναγέννηση»
Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η λειτουργία της Μ. Παρασκευής και η περιφορά του Επιταφίου στην «Αναγέννηση», το κέντρο Κέντρο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης.
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
Πάρκινσον: τα σημάδια που το προδίδουν
Είναι μια νόσος που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ επειδή εξελίσσεται προοδευτικά είναι εξαιρετικά σημαντική η έγκαιρη διάγνωση της ώστε να ακολουθηθεί άμεσα μια αποτελεσματική θεραπεία.
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
Σπαστική κολίτιδα: Πώς θα μετριάσετε τα συμπτώματα
Η σπαστική κολίτιδα είναι η πιο συχνή πάθηση του πεπτικού συστήματος και ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπων και ιδιαίτερα γυναίκες. Είναι μια καλοήθης πάθηση που οφείλεται σε σπασμούς και γενικά σε ασυνήθιστες κινήσεις που κάνει το έντερο.
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017
Σύνδρομο Άσπεργκερ (Κέντρο Αποκατάστασης Θεσσαλονίκη)
Το Σύνδρομο Άσπεργκερ ανήκει στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Είναι μία από τις πολύπλοκες νευροαναπτυξιακές διαταραχές που χαρακτηρίζονται από σημαντικό περιορισμό των κοινωνικών δεξιοτήτων, έλλειμμα επικοινωνιακής ικανότητας και περιοριστικά, επ
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017
Εγκεφαλικό επεισόδιο: Επτά παράγοντες που μειώνουν τον κίνδυνο & Κέντρο Αποκατάσταση Θεσσαλονίκη
Συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Stroke.
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017
Περισσότεροι οι καρδιαγγειακοί θάνατοι τον χειμώνα
Οι περισσότεροι θάνατοι καρδιαγγειακής αιτιολογίας συμβαίνουν τους χειμερινούς μήνες, ενώ οι λιγότεροι τους καλοκαιρινούς, σύμφωνα με νέα μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Άμστερνταμ.
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017
Θεραπευτική άσκηση: Πώς ωφελεί την ποιότητα της ζωής μας
Η άσκηση σήμερα έχει μπει με διάφορους τρόπους στη ζωή μας. Πολλοί είναι φαν του ποδηλάτου και του τρεξίματος, άλλοι προτιμούν το κολύμπι και τα ομαδικά σπορ και μεγάλη στροφή έχει γίνει από μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους σε σπορ όπως το γκολφ και το τέ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017
Διατροφή: ''Αχτύπητα'' δίδυμα για απώλεια βάρους
Όλοι θέλαμε κάποια στιγμή να χάσουμε κιλά και μετά να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος. Και πολλές φορές ισχύει ότι όσο λιγότερα πράγματα βάζουμε στο πιάτο μας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα δούμε.
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017
Με αγάπη μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο
Οι μέρες που διανύουμε είναι μέρες γιορτινές. Μέρες αγάπης. Μέρες που "η Αναγέννηση" δεν αφήνει να περνούν και εύχεται σε όλους "Χρόνια Πολλά" μέσω των πασχαλινών εκδηλώσεών της.
Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017
Μυϊκές θλάσεις & Φυσικοθεραπεία
Οι μυϊκές θλάσεις συμβαίνουν συνήθως στους αθλητές και σε αθλήματα που απαιτούν εκρηκτικότητα(π.χ ποδόσφαιρο, άλματα κλπ). Ανάλογα με τον αριθμό των μυϊκών ινών που έχουν τραυματιστεί διακρίνονται σε 1ου, 2ου και 3ου βαθμού.
Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017
ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
Η ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας σε κάθε παιδί είναι διαφορετική και αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τα αναπτυξιακά στάδια.
Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017
Εκπροσώπηση Αναγέννησης στο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος 2017
Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017
Λογοθεραπεία: ομιλία, λόγος και επικοινωνία
Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και μάσησης – κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες, όποια κι αν είναι η αιτία αυτών των διαταραχών: νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική.
Τρίτη, 4 Απριλίου 2017
Έξι ερωτήματα για την Υδροθεραπεία Παχέος Εντέρου
Πόσες φορές χρειάζεται να κάνω Υδροθεραπεία Παχέος Εντέρου; Δεν υπάρχει κανόνας! Το κάθε έντερο και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Στατιστικά έχουμε δει ότι χρειάζονται συνήθως 6 με 10 συνεδρίες.
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
Θεραπευτική άσκηση: Πώς ωφελεί την ποιότητα της ζωής μας
Η καθιστική ζωή επηρεάζει αρνητικά την υγεία. Το αντίδοτο είναι η άσκηση.
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
Παιδιατρική Εργοθεραπεία
Η παιδιατρική εργοθεραπεία είναι μία ειδικότητα που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και πιο συγκεκριμένα στην πρόληψη, παρέμβαση και αποκατάσταση και εμπλέκει τη θεραπευτική χρήση των σκόπιμων δραστηριοτήτων και του παιχνιδιού.
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
Η εργοθεραπεία ως παιχνίδι
Ακριβώς επειδή η εργοθεραπεία δεν είναι και δεν λειτουργεί ως μάθημα, αρέσει πολύ στα παιδιά που έρχονται σε επαφή μαζί της. Oι εργοθεραπευτές χρησιμοποιούν πολλά παιχνίδια, όπως μπάλες, πλαστελίνη, υλικά για κατασκευές και ζωγραφική, παζλ, κούνιες, σχοιν
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
Ενδυνάμωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (Κέντρο Αποκατάστασης Θεσσαλονίκη)
Σε τετραποδική στήριξη, ο ασκούμενος ρίχνει το βάρος του προς τις φτέρνες γλιστρώντας τις παλάμες χωρίς όμως να καθίσει στις φτέρνες του. Τα χέρια είναι ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων, τεντωμένα στους αγκώνες, ενώ το κεφάλι στην προέκταση της σπονδυλικής στ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
Αξιολόγηση του ασκούμενου στη θεραπευτική γυμναστική
Καταρχάς θα πρέπει να προσδιοριστούν και να εκτιμηθούν οι ανάγκες και οι περιορισμοί του πάσχοντα. Η θεραπευτική άσκηση δεν επιφέρει σε κάθε περίπτωση ίαση, ωστόσο βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργικότητα όσο και την ποιότητα ζωής του ασθενή.
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
Θεραπευτική γυμναστική και οι στόχοι της
Η εφαρμογή ενός προγράμματος θεραπευτικών ασκήσεων στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της λειτουργικότητας καθώς και τον περιορισμό των συμπτωμάτων του πάσχοντα.
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017
Τροφικές αλλεργίες: 4 συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε
Οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες εκδηλώνονται κατά την παιδική ηλικία. Δεν είναι ωστόσο ασυνήθιστο ένας ενήλικας να εκδηλώσει αλλεργική αντίδραση σε κάποιες τροφές που κατά το παρελθόν έτρωγε χωρίς πρόβλημα.
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017
Υποθυρεοειδισμός
Λειτουργική διαταραχή του θυρεοειδούς κατά την οποία ο αδένας εργάζεται δυσανάλογα λιγότερο σε σχέση με τις ανάγκες του ατόμου.
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017
Καρδιακή αρρυθμία
Αρρυθμία χαρακτηρίζεται η κατάσταση εκείνη κατά την οποία ο ρυθμός λειτουργίας της καρδιάς δεν είναι ρυθμικός. Πολλές φορές ο άρρωστος όταν καταφέρνει να ψηλαφά το σφυγμό του παρατηρεί ότι παρουσιάζει διακοπές.
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017
Αναπνευστική φυσιοθεραπεία
Η αναπνευστική φυσιοθεραπεία αποτελεί έναν ιδιαίτερο κλάδο και εκτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους φυσιοθεραπευτές με σκοπό την αρμονική συνεργασία των αναπνευστικών μυών, τον καλό αερισμό των πνευμόνων και την καλή παροχέτευση των βρογχικών εκκρίσεων.
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017
Ακρωτηριασμοί
Ακρωτηριασμός καλείται η έλλειψη κάποιου μέλους του σώματος.Οι ακρωτηριασμοί γινόταν από τότε που ο άνθρωπος πρωτοεμφανίστηκε στη γη είτε σαν θεραπεία είτε σαν τιμωρία.
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017
Κινήσεις κατά της οστεοπόρωσης
Είναι γεγονός ότι αποτελεσματική θεραπεία δεν υπάρχει για την οστεοπόρωση. Παρ' όλ' αυτά, είναι δυνατόν να ανακόψουμε την πορεία της, καθώς και να την εμποδίσουμε να επέλθει.
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017
Πώς θα ζείτε καλύτερα με το άσθμα
H διάγνωση του άσθματος δεν θα έπρεπε να στενοχωρεί και να τρομάζει τους ανθρώπους, γιατί σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να το ελέγχουν σχεδόν απόλυτα και να ζουν μια φυσιολογική ζωή χωρίς συμπτώματα και περιορισμούς, επισημαίνουν οι ειδικοί.
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017
ΒΡΟΓΧΙΚΟ ΑΣΘΜΑ
Το βρογχικό άσθμα είναι η πνευμονική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από στένωση των αεροφόρων οδών η οποία αναστρέφεται αυτόματα ή μετά από κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017
Η προληπτική θεραπεία «αντίδοτο» στις αλλεργίες της άνοιξης
Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες του αναπνευστικού αντιμετωπίζονται πολύ πιο αποτελεσματικά όταν οι ασθενείς αρχίζουν να παίρνουν φάρμακα πριν «φουντώσει» η ανθοφορία των φυτών - και μαζί τα συμπτώματά τους.
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017
Δέκα απλοί τρόποι για να προστατευτείτε από τον καρκίνο
Ο καρκίνος γίνεται πλέον πανδημία για όλο τον πλανήτη και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ένας στους οκτώ θανάτους διεθνώς οφείλεται στην ασθένεια.
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017
Η σημασία της χρήσης συναισθηματικού λεξιλογίου
Η συναισθηματική ενίσχυση ενός παιδιού συνδέεται άμεσα με την χρήση λεξιλογίου συναισθημάτων.
Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017
Οι αιτίες του ακουστικού νευρώματος
Κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή αιτία ή τις αιτίες του ακουστικού νευρώματος.
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017
Αρθρίτιδα του ώμου
Η αρθρίτιδα του ώμου είναι μια πάθηση που μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινή ζωή κάθε ανθρώπου. Στις περιπτώσεις εκείνες που η συντηρητική αγωγή δεν είναι αποτελεσματική, είναι αναγκαία η χειρουργική επέμβαση.
Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017
Snoezelen, μια διαφορετική προσέγγιση στην θεραπεία
Η μέθοδος θεραπείας snoezelen αποτελεί μια μορφή πολυαισθητηριακής παρέμβασης.
Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017
Οδηγίες για γονείς παιδιών με δυσκολίες στον λόγο
Φροντίστε να είστε σωστό πρότυπο καθαρής ομιλίας για το παιδί.
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017
Εξασφάλιση Καλής Υγείας
Υπάρχει τόσο μεγάλη και συνεχής πληροφόρηση στα θέματα υγείας από τα ΜΜΕ και κυκλοφορούν τόσα πολλά βιβλία και περιοδικά που ασχολούνται με τα θέματα αυτά, ώστε να δημιουργείται μεγάλη σύγχυση στο μυαλό των ανθρώπων.
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
Πώς χτυπά η γυναικεία καρδιά;
Το έμφραγμα θεωρείται ανδρική υπόθεση. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί απλώς στερεότυπο, επιβεβαιώνεται επίσης και από την στατιστική.
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
Καρκίνος του μαστού: Ποιες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επανεμφάνισης
Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού, παρουσιάζουν υποτροπή, δηλαδή μετά την αρχική θεραπεία ο καρκίνος επανεμφανίζεται.
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
Τα σημάδια που προαναγγέλλουν κατάθλιψη
Η κατάθλιψη δεν εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Επειδή τα συμπτώματα είναι ψυχικά αλλά και σωματικά, μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και τους ειδικούς σε εσφαλμένη διάγνωση.
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
Ψυχοσωματικά: Πονάει η ψυχή, νοσεί το σώμα
Όταν καταπνίγουμε τα συναισθήματά μας, αυτά βρίσκουν μια άλλη διέξοδο για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, μέσω σωματικών ενοχλήσεων τις οποίες δύσκολα θα αγνοήσουμε.
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
Θεραπευτική γυμναστική αποκατάσταση
Η αύξηση πολλών παθήσεων της σύγχρονης εποχής σχετίζεται με τον καθιστικό τρόπο ζωής, καθώς το ανθρώπινο σώμα είναι σχεδιασμένο για να κινείται.
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017
Πάρεση Νευρών Θεραπεία
Σημεία και συμπτώματα της παράλυσης Bell περιλαμβάνουν: αιφνίδια αδυναμία ή παράλυση στη μία πλευρά του το προσώπου, πράγμα που καθιστά δύσκολο το χαμόγελο ή το κλείσιμο του ματιού.
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017
Πάρεση Νεύρων Αποκατάσταση
Μέχρι 2007, όταν μια μεγάλη κλινική δοκιμή διεξήχθη, ειδικοί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σχετικά με το ποιες από τις ακόλουθες επεξεργασίες λειτούργησε καλύτερα: στεροειδή, αντιιικά, ή ένας συνδυασμός των δύο.
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017
Ρευματικές παθήσεις θεραπεία
Eπιδημιολογικές μελέτες σε διάφορες χώρες έχουν αποκαλύψει την ύπαρξη παραγόντων κινδύνου που ευνοούν την ανάπτυξη ορισμένων ρευματικών παθήσεων.
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
Ρευματικές παθήσεις αποκατάσταση
Ο όρος Ρευματολογία προέρχεται από την ελληνική λέξη «ρεύμα» παράγωγο του ρήματος «ρέω», που δείχνει κίνηση προς μία κατεύθυνση.
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017
Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο θεραπεία
Το ΑΓΓΕΙΑΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ (ΑΕΕ) είχε αναγνωριστεί ως νοσολογική οντότητα από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας.
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017
Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο αποκατάσταση
Μετά από ένα Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (Α.Ε.Ε.), παραμένει στον ασθενή κάποιου βαθμού αναπηρία, που οδηγεί σε αλλαγή του τρόπου ζωής του.
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017
Μυασθένεια & Αποκατάσταση
Πρόκειται για μία πάθηση της νευρομυϊκής σύναψης η οποία κλινικά εκδηλώνεται με μυϊκή αδυναμία και βλεφαρόπτωση.
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017
Μυοπάθεια & Αποκατάσταση
Δεν υπάρχει μία κληρονομική μυοπάθεια, αλλά μια ολόκληρη ομάδα με πολλές διαφορετικές μυοπάθειες.
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017
Πολυριζονευρίτιδα και αποκατάσταση
Τα νωτιαία σύνδρομα, τα προβλήματα δηλαδή στα νωτιαία νεύρα - τα οποία προκαλούνται από πλήθος αιτιών μεταξύ των οποίων και η δισκοκήλη - συχνά προκαλούν συμπτώματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και οδηγούν σε κακή ποιότητα ζωής.
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017
Νόσοι του κινητικού νευρώνα και αποκατάσταση
Ονομάζονται έτσι τα νοσήματα που αφορούν τον κινητικό νευρώνα. Αν αφορούν τον δεύτερο κινητικό νευρώνα, η νόσος εκδηλώνεται με μυϊκή αδυναμία και ατροφία.
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017
Αποκατάσταση στη Νόσο Πάρκινσον
Η Νόσος του Parkinson χαρακτηρίζεται ως κινητική, εξελικτική και εκφυλιστική διαταραχή οι οποίες προκαλούνται από ανωμαλία ορισμένων χημικών αγγελιοφόρων – νευροδιαβιβαστών.
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017
Αποκατάσταση σκλήρυνσης κατά πλάκας
Η σκλήρυνση κατά πλάκας οφείλεται σε φλεγμονώδη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπου τα αντισώματα του πάσχοντος επιτίθενται στους νευρικούς άξονες που περιέχουν μια ουσία που λέγεται Μυελίνη.
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017
Αποκατάσταση από παραπληγία και τετραπληγία
Ένα ατύχημα ή εγκεφαλικό που οδηγεί σε κάκωση νωτιαίου μυελού αποτελεί γεγονός που τροποποιεί έντονα τη ζωή σας.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017
Αποκατάσταση Kρανιοεγκεφαλικών Κακώσεων
Το 5% του συνόλου των θανάτων στις ανεπτυγμένες κοινωνίες οφείλεται σε σοβαρό τραυματισμό του εγκεφάλου.
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017
Aποκατάσταση από εγκεφαλικό επεισόδιο
Δύο στα 10 άτομα με εγκεφαλικό επεισόδιο απαιτούν εκτεταμένη φροντίδα, ορισμένοι λόγω μόνιμων διανοητικών ή σωματικών αναπηριών και άλλοι λόγω έλλειψης φροντίδας στο σπίτι.
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017
Έμφραγμα μυοκαρδίου: Μπορώ να το προλάβω;
Έμφραγμα συμβαίνει όταν μία στεφανιαία αρτηρία, δηλαδή μία από τις τρεις βασικές αρτηρίες που μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στο μυ της καρδιάς, αποφραχθεί αιφνίδια.
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017
Πνευμονικό οίδημα: Συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία
Η λέξη οίδημα σημαίνει πρήξιμο και τυπικά συμβαίνει στο σώμα όταν διαφεύγει υγρό από το εσωτερικό των αγγείων.
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017
Μετατραυματικό Στρες: Πώς αντιμετωπίζεται
Αυτό το άρθρο έχει ως σκοπό να δώσει βασικές και χρήσιμες πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το μετατραυματικό στρες.
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
Απώλεια άκρου και αποκατάσταση
Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται χωρίς ένα ή περισσότερα άκρα, συνήθως εξαιτίας κάποιου ελαττώματος στην ανάπτυξη τους.
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
Μαθησιακές δυσκολίες: Προειδοποιητικές ενδείξεις
Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι αποτέλεσμα νευρολογικών διαφοροποιήσεων στη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια
Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια χρόνια, προοδευτική πάθηση που επηρεάζει την ικανότητα των καρδιακών μυών να διοχετεύουν αίμα στο υπόλοιπο σώμα.
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017
Η καρδιοπάθεια «χτυπά» τους Έλληνες
Τα ποσοστά των Ελλήνων που είναι εκτεθειμένοι στους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου είναι υψηλά.
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017
Από το έμφραγμα στην καρδιακή ανεπάρκεια
Στο 22% των ανδρών και στο 46% των γυναικών θα εμφανιστεί καρδιακή ανεπάρκεια μέσα σε έξι χρόνια από ένα έμφραγμα.
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017
Η ύπουλη νόσος της υπέρτασης, πλήττει παιδιά και ενήλικες
Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν υπέρταση παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει το ενάμιση δισεκατομμύριο μέχρι το 2025.
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
Καρδιοπάθεια: Ο παράγοντας που πενταπλασιάζει τον κίνδυνο
Οι άνθρωποι που κληρονομούν γενετική διαταραχή που αυξάνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας και αρτηριοσκλήρυνσης.
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
Κρανιοεγκεφαλική κάκωση
Καθημερινώς πρέπει να εκτελούνται με προσοχή παθητικές κινήσεις για την διατήρηση της τροχιάς των αρθρώσεων.
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
Εκφυλιστικές παθήσεις ΚΝΣ
Άνοια: συμπτώματα και αιτίες
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
Παραπληγία – Τετραπληγία
Το πρόγραμμα αποκατάστασης είναι διαρκές και απαιτεί πολλούς μήνες δουλειάς καθώς και την υποστήριξη και καθοδήγηση ειδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας.
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
Ρευματικές παθήσεις
Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε σήμερα θα δείτε τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που μπορεί να υπάρξουν σε ασθενείς με ρευματικά νοσήματα, σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
Ρευματικές παθήσεις
Σωτήρια μπορεί να είναι η έγκαιρη διάγνωση και χορήγηση της θεραπευτικής αγωγής στους πάσχοντες από ρευματικές νόσους.
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017
Νευροχειρουργικές – Ορθοπεδικές παθήσεις στο μετεγχειρητικό στάδιο
Τα κατάγματα οστών μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες.
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017
Πάρεση νεύρων
Πρόκειται για βλάβη του προσωπικού νεύρου το οποίο είναι υπεύθυνο για την κινητικότητα των μυών του προσώπου.
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
Μυοπάθεια – Μυασθένεια
Πρόκειται για μία πάθηση της νευρομυϊκής σύναψης η οποία κλινικά εκδηλώνεται με μυϊκή αδυναμία και βλεφαρόπτωση. Η θεραπευτική αγωγή συνήθως δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
Πολυριζονευρίτιδα – Guillain Barre
Το σύνδρομο Guillain - Barré είναι μια σπάνια νόσος, η οποία επηρεάζει τα περιφερικά νεύρα,
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
Εκφυλιστικές παθήσεις ΚΝΣ – αταξία
Τα σημεία και τα συμπτώματα της νόσου ξεκινούν τυπικά μεταξύ των 5 έως 15 ετών.
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
Νόσος του κινητικού νευρώνα
Ice Bucket Challenge : Η πρόκληση που έκανε θόρυβο!
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017
Νόσος Πάρκινσον
Η Ν. Πάρκινσον είναι μια χρόνια προοδευτικά εξελισσόμενη εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου που επηρεάζει κυρίως την κίνηση.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Μία πολύ σοβαρή νόσο που «χτυπάει» αδιακρίτως ακόμα και από σχετικά μικρή ηλικία.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Δωμάτιο Snoezelen
Καινοτόμος Μέθοδος Αποκατάστασης – Εγκεφαλική Βλάβη
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Υδροθεραπεία
Η υδροθεραπεία αναφέρεται στην εφαρμογή του νερού ως θεραπευτικό μέσο.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Θεραπευτική Γυμναστική
Η θεραπευτική γυμναστική είναι ένα σύνολο από ασκήσεις και κινήσεις.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Ψυχολογική Υποστήριξη
Η ψυχολογική υποστήριξη έχει σημαντικό ρόλο για την νέα μέρα.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
BTS NIRVANA
Η καινοτόμος μέθοδος εικονικής πραγματικότητας αναπτύχθηκε ως ένα εργαλείο που συμπληρώνει τις κλασικές τεχνικές αποκατάστασης όσων έχουν περάσει εγκεφαλικό επεισόδιο.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Διατροφική Παρακολούθηση
Η διατροφή των ατόμων με διάφορα νοσήματα είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη της νόσου.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Διαδραστική TV
Η διαδραστική τηλεόραση αποδεικνύει έμπρακτα πως διαθέτει πολύ περισσότερες δυνατότητες και επιρροή από τα παραδοσιακά μέσα.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Armeospring
Για ασθενείς που έχουν χάσει την λειτουργία ή έχουν μειωμένη λειτουργικότητα των άνω άκρων τους.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Ρομποτικό Σύστημα Αποκατάστασης – Εγκεφαλικό Επεισόδιο
Δρα αυτόνομα ως θεραπευτικό εργαλείο προσφέροντας όλα τα οφέλη της ορθοστάτισης και βάδισης.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Παραπληγία – Τετραπληγία
Τα κατάγματα της αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης μέχρι τον 11ο θωρακικό σπόνδυλο προκαλούν αμιγείς βλάβες του νωτιαίου μυελού.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Κρανιοεγκεφαλική κάκωση
Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αποτελούν μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου και αναπηρίας.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
Εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η διακοπή της αιμάτωσης οποιουδήποτε τμήματος του εγκεφάλου. Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ονομάζετε κάποιες φορές ως «εγκεφαλική προσβολή».
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017
Ανεύρυσμα Εγκεφάλου
Το ανεύρυσμα είναι ένα αδύναμο σημείο στο τοίχωμα ενός αιμοφόρου αγγείου που κάνει το αιμοφόρο αγγείο να διογκώνεται στο σημείο αυτό.
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017
Μήπως το παιδί μου έχει συγγενή καρδιοπάθεια; Όλα τα συμπτώματα και οι θεραπείες
Εκατοντάδες παιδιά και στη χώρα μας γεννιούνται κάθε χρόνο με συγγενείς καρδιοπάθειες που αποτελούν μια σημαντική ομάδα νοσημάτων της καρδιάς πού εμφανίζονται με τη γέννηση.
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017
Η ισορροπημένη διατροφή & ο ρόλος της
Η ισορροπημένη διατροφή ή δίαιτα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία.
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017
Ερυθηματώδης λύκος: Πρόσφατες εξελίξεις για ελπιδοφόρες θεραπείες
Το 90% των ασθενών με λύκο είναι γυναίκες.
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017
Αυχενικός Πόνος: Συμβουλές για να τον αποφύγετε
Πάνω από το 10% των ενηλίκων υποφέρουν από αυχενικό πόνο.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Γόνατο: τι είναι η αρθροσκόπηση και τι η ρήξη χιαστών;
Με την αύξηση των αθλητικών δραστηριοτήτων που παρατηρείται στις μέρες μας και με την έμφαση που δίνεται στην άσκηση οποιασδήποτε μορφής, οι κακώσεις και βλάβες του γόνατος έχουν αυξηθεί σημαντικά και σε όλες τις ηλικίες.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση μετά από μικροχειρουργική δισκεκτομή
Μια χειρουργική μέθοδο που με ελάχιστη επεμβατικότητα πρέπει να αφαιρέσει το κομμάτι του δίσκου που πιέζει το νεύρο και προκαλεί βλάβη στη λειτουργία του.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Φυσιοθεραπευτική Προσέγγιση στα Εγκεφαλικά Επεισόδια
Οι επιπτώσεις μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι πολυδιάστατες και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε σχέση με την σωστή αποκατάσταση.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Η διάσπαση προσοχής στα παιδιά: Από τον απρόσεχτο μαθητή έως την υπερκινητικότητα
Όλα τα παιδιά, ειδικά τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, τείνουν συχνά να μην μπορούν να ελέγξουν τις ορμές τους ή να περιορίσουν την κινητικότητά τους.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Ισοδύναμη η φυσικοθεραπεία έναντι της επέμβασης στη μέση υπό προϋποθέσεις
Nέα έρευνα υποδεικνύει ότι η φυσικοθεραπεία μπορεί να είναι εξίσου καλή με τη χειρουργική επέμβαση για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που πάσχουν από χρόνια οσφυαλγία.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Δυσλεξία: Ποια συμπτώματα θα φανούν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού
Τα σημάδια της δυσλεξίας διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Σακχαρώδης διαβήτης: Μάθε και προφυλάξου
Τριάντα λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Oι αθλητικές κακώσεις και η αντιμετώπισή τους
Το αθλητικό ατύχημα συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια τής μεγίστης απόδοσης του ανθρώπινου οργανισμού.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Κάταγμα ισχίου: Διάγνωση και αποκατάσταση
Μπορεί κανείς να σπάσει το ισχίο του σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά το 90% των εισαγωγών στο νοσοκομείο για κατάγματα ισχίου αφορά άτομα άνω των 65 ετών.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Μήπως έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα; Όλα τα σημάδια
Οποιαδήποτε κίνηση είναι ανέφικτη. Τα χέρια είναι πρησμένα και δύσκαμπτα ιδιαίτερα μετά το πρωινό ξύπνημα.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Πολυκυστική νόσος νεφρών: Συμπτώματα και θεραπεία
Η νόσος εκδηλώνεται τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Ουρική αρθρίτιδα - Ποδάγρα
Πρόκειται για μία από τις πιο παλιές γνωστές νόσους. Η ουρική αρθρίτιδα (gouty arthritis) ή ποδάγρα αναγνωρίζεται για περισσότερο από 2.000 χρόνια.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Αγκυλοποιητική (αγκυλωτική) σπονδυλίτιδα ή σπονδυλαρθρίτιδα: Συμπτώματα και θεραπεία
H αγκυλοποιητική ή αγκυλωτική σπονδυλίτιδα ή σπονδυλαρθρίτιδα (Ankylosing spondylitis, spondylarthritis) είναι μια φλεγμονώδης πάθηση που προσβάλλει κυρίως τη σπονδυλική στήλη και έχει ως αποτέλεσμα εμφανή δυσκαμψία ή και αγκύλωση της σπονδυλικής στήλης.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Οστεοαρθρίτιδα
Η φλεγμονή - φθορά των ανατομικών στοιχείων που αποτελούν μια άρθρωση χαρακτηρίζεται οστεοαρθρίτιδα.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Καρκίνος παχέος εντέρου: Συμπτώματα και θεραπεία
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι πολύ συχνός καθώς περισσότερα από 6.000 κρούσματα καταγράφονται στην χώρα μας (αντιπροσωπεύει το 13% όλων των καρκίνων) κάθε χρόνο.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Καρδιακή νόσος: 6 «αθώα» συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε ποτέ
Η καρδιακή νόσος παραμένει η No1 αιτία θανάτου τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες παγκοσμίως.
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Παγκόσμια απειλή ο διαβήτης τύπου ΙΙ
Η συχνότητα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ στους εφήβους με διαβήτη αγγίζει το 40 τοις εκατό.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Οστεοπόρωση: Αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη
Η οστεοπόρωση είναι ασθένεια στην οποία τα κόκαλα γίνονται εύθραυστα λόγω απώλειας οστικής μάζας.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Αυτισμός: Πώς εκδηλώνεται η αναπτυξιακή και μαθησιακή διαταραχή
Ο αυτισμός αποτελεί μια αναπτυξιακή και μαθησιακή διαταραχή, η οποία μπορεί να εμφανιστεί υπό διαφορετικές μορφές.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Τενοντίτιδα
Τενοντίτιδα καλείται η φλεγμονή που παρουσιάζεται στους τένοντες των μυών, δηλαδή στο σημείο όπου αυτοί προσφύονται στα οστά.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Γνωρίζετε τα πάντα για τη νευρική ανορεξία;
Τα άτομα με νευρική ανορεξία συνεχίζουν να νιώθουν πείνα αλλά επιτρέπουν στους εαυτούς τους μόνο πολύ μικρές ποσότητες φαγητού.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Παχυσαρκία
Παχυσαρκία είναι η παθολογικά αυξημένη εναπόθεση λίπους στις λιπαποθήκες του σώματος. Αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα για τις προηγμένες κοινωνίες.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια: Υπάρχουν ελπίδες
Διαβήτης, υπέρταση, κληρονομικά νοσήματα, κατάχρηση αναλγητικών φαρμάκων και ουσιών είναι οι παράγοντες κινδύνου.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Καρκίνος: Πώς βοηθά η ψυχολογική υποστήριξη τον ασθενή
Η διάγνωση «έχεις καρκίνο», μοιάζει με εφιάλτη. Ποιες είναι οι αντιδράσεις του ασθενή στο άκουσμα της διάγνωσης ; Πώς μπορεί να τον βοηθήσει η ψυχολογική υποστήριξη;
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Ρήξη μηνίσκου: Συμπτώματα και θεραπεία
Η ρήξη μηνίσου (meniscus tear) αποτελεί στον αθλητισμό περίπου το 5-10% όλων των τραυματισμών.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Τραυλισμός ενηλίκων: Μια συχνή διαταραχή ομιλίας
Υπολογίζεται πως στην Ελλάδα, το 1% του πληθυσμού πάσχει από τραυλισμό.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Ασθένεια Αλτσχάιμερ: Τα πρώτα συμπτώματα
Η ασθένεια του Αλτσχάιμερ είναι μια συχνή εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου. Αποτελεί την τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τις καρδιοπάθειες, τον καρκίνο και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Οι πονοκέφαλοι λόγω αρθρίτιδας στους αυχενικούς σπονδύλους
Οι πονοκέφαλοι είναι ένα πολύ συχνό και δυσάρεστο πρόβλημα.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Οσφυαλγία- Ισχιαλγία
Οι πόνοι της μέσης είναι η δεύτερη κατά σειρά συνήθης αιτία απώλειας εργασίμων ημερών (μετά το κρυολόγημα).
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Υδροθεραπεία
Η υδροθεραπεία αναφέρεται στην εφαρμογή του νερού ως θεραπευτικό μέσο. Η ευεργετική επίδραση του νερού στην αποκατάσταση είναι γνωστή από τον πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Το σύνδρομο RETT ανήκει στο φάσμα του αυτισμού
Το σύνδρομο Rett είναι μια πολύπλοκη νευροβιολογική διαταραχή της ανάπτυξης, κατά την οποία ένα βρέφος φαίνεται να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται φυσιολογικά στην αρχή.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Το σύνδρομο RETT και η λογοθεραπεία
Είναι μία σοβαρή νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει μόνο το γυναικείο φύλλο.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Σκολίωση
Η σκολίωση είναι η πλάγια απόκλιση και ταυτόχρονη στροφή μιας σειράς σπονδύλων από τη μέση ανατομική θέση του φυσιολογικού σπονδυλικού άξονα.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
Ενεργητική Κινησιοθεραπεία
Η ενεργητική κινησιοθεραπεία είναι σαν θεραπευτική μέθοδος που επιδιώκει τη λειτουργική αποκατάσταση και την επιστροφή κάποιου ανθρώπου στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Ρευματικές παθήσεις: Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται
Ο όρος Ρευματολογία προέρχεται από την ελληνική λέξη «ρεύμα» παράγωγο του ρήματος «ρέω», που δείχνει κίνηση προς μία κατεύθυνση.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Παθήσεις των Αρθρώσεων και Πόνος
Οι παθήσεις των αρθρώσεων είναι από τις συχνότερες παθήσεις του ανθρώπου και προκαλούν συνήθως πόνους και παραμορφώσεις.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Παράλυση προσωπικού νεύρου τύπου Bell
Η πάρεση του προσωπικού νεύρου προκαλεί σημαντική αλλοίωση της όψης του προσώπου του ασθενούς.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Μυασθένεια
Η μυασθένεια είναι μια χρόνια αυτοάνοση νευρομυϊκή νόσος.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Σύνδρομο Guillain Barre
Το σύνδρομο Guillain - Barré είναι μια σπάνια νόσος, η οποία επηρεάζει τα περιφερικά νεύρα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
ΑΤΑΞΙΑ
Η αταξία περιγράφεται ως έλλειψη συντονισμού των μυών κατά τη διάρκεια εκούσιων κινήσεων, όπως το περπάτημα, ή το μάζεμα αντικειμένων.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Νόσοι του κινητικού νευρώνα και πλάγια μυατροφική σκλήρυνση
Ονομάζονται έτσι τα νοσήματα που αφορούν τον κινητικό νευρώνα.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Νόσος Parkinson
Η νόσος του Parkinson είναι μια διαταραχή του εγκεφάλου που οδηγεί σε τρόμο (τρέμουλο) και δυσκολία στο περπάτημα, την κίνηση και τον προσανατολισμό.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Σκλήρυνση κατά πλάκας (Πολλαπλή)
Η σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση) είναι μία χρόνια νευρολογική πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των απομυελινωτικών νόσων.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Παραπληγία τετραπληγία
Οι βλάβες του νωτιαίου μυελού συνήθως οφείλονται σε τροχαία ατυχήματα.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016
Εγκεφαλικό Επεισόδιο
Ως εγκεφαλικό επεισόδιο ορίζεται η βλάβη του εγκεφαλικού ιστού αγγειακής αιτιολογίας (ΑΕΕ) που προήλθε ή από διακοπή της παροχής του αίματος στην πάσχουσα περιοχή (ισχαιμικό ΑΕΕ), ή από αιμορραγία ως επακόλουθο της ρήξης ενός αγγείου (αιμορραγικό ΑΕΕ).
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016
Aποκατάσταση μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
Η Αποκατάσταση είναι µια επανορθωτική µαθησιακή διαδικασία η οποία επιταχύνει και µεγιστοποιεί την ανάρρωση. Πώς γίνεται;
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016
Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις
Κρανιοεγκεφαλική κάκωση καλείται η εκτεταμένη βλάβη του εγκεφάλου με ή χωρίς κάταγμα του κρανίου.Οι περισσότερες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οφείλονται σε τροχαία και εργατικά ατυχήματα.
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016
Ημέρα Λογοθεραπείας
Ημερίδα Παροχής δωρεάν στοματοπροσωπικών εξετάσεων ασκήσεων λογοθεραπείας και ελέγχου κατάποσης
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016
Εγκαίνια προσβάσιμης παραλίας Ν. Επιβατών
Δελτίο Τύπου - Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών
1 / 5