Η Αναγέννηση
Εγκαταστάσεις

Το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης «η Αναγέννηση» ξεκίνησε να λειτουργεί την άνοιξη του 2005. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται μελετήθηκε, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για τις ανάγκες των ασθενών και την παροχή του ιδανικότερου περιβάλλοντος για την αποκατάστασή τους. Στα πρότυπα μεγάλων κέντρων αποκατάστασης του εξωτερικού, το κτίριο της «Αναγέννησης» είναι το μέσο για την επίτευξη των στόχων της αποκατάστασης.

Κοινόχρηστοι χώροι

Στο ισόγειο υπάρχει ένα άνετο εστιατόριο ασθενών με δυνατότητα εστίασης 100 ατόμων το οποίο μετατρέπεται και σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για κάθε είδους εκδήλωση, διάλεξη κλπ. με πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό και projector για την προβολή παρουσιάσεων. Το εστιατόριο λειτουργεί και ως αίθουσα προβολών, ταινιών ή αγώνων.

Θάλαμοι νοσηλείας

Οι θάλαμοι του Κέντρου είναι μονόκλινοι, δίκλινοι και τρίκλινοι.Όλοι ανεξαιρέτως οι θάλαμοι διαθέτουν WC ΑΜΕΑ και εξασφαλίζουν τη δυνατότητα χρήσης και από άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα. Κάθε θάλαμος διαθέτει επιτοίχιο έμμεσο φωτισμό οροφής και φωτισμό κλίνης, φωτισμό νυκτός, προηγμένο σύστημα κλήσης αδελφής, τηλεφωνική εγκατάσταση εξωτερικής επικοινωνίας και εντοιχισμένες ιματιοθήκες (αντίστοιχες με τον αριθμό των κλινών), δωρεάν δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν πρόσβαση στο internet, ψυγείο & χρηματοκιβώτια (αντίστοιχα με τον αριθμό των κλινών).

Σύστημα κλήσης αδελφής

Η κλήση ανάγκης γίνεται από τον ασθενή (με ειδικό πουάρ ή & μέσω ειδικού πλήκτρου του τηλεφώνου) προς τον υπεύθυνο γι’ αυτόν νοσηλευτή μέσω ασύρματων τηλεφωνικών συσκευών που φέρει κάθε νοσηλευτής. Με τις συσκευές αυτές μπορεί το προσωπικό να επικοινωνήσει άμεσα, με ανοιχτή ακρόαση, με τον ασθενή που έκανε την κλήση.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ