Νέα & Εκδηλώσεις
Snoezelen, μια διαφορετική προσέγγιση στην θεραπεία

Η μέθοδος θεραπείας snoezelen αποτελεί μια μορφή πολυαισθητηριακής παρέμβασης. Στην Ελλάδα ίσως δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστή, μιας και δεν αποτελεί απλά μια θεωρητική προσέγγιση αλλά στηρίζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παρέχει ερεθίσματα διάφορων ειδών (οπτικά, ακουστικά κτλ) σε παιδιά και ενήλικες με διάφορες διαταραχές.

 

Ίσως να πρόκειται για μια από τις πιο ολοκληρωμένες μεθόδους θεραπείας, μιας που απευθύνεται σε  μια μεγάλη ''γκάμα'' διαταραχών.  Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε εικόνες από τον τρόπο θεραπείας αυτό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί για να εξυπηρετεί τους μαθητές ενός σχολείου. Ειδικά φώτα, κολώνες με νερό και φωτισμό, παιχνίδια με μεγάλες μπάλες είναι λίγα μόνο από τα υλικά που δημιουργούν το λεγόμενο ''snoezelen room''. Σύμφωνα με έρευνες η θεραπεία snοezelen ηρεμεί τα παιδιά και τους δίνει επιπλέον κίνητρα για την ανάπτυξη/βελτίωση διαφόρων δεξιοτήτων (όπως η κινητικότητα, ο λόγος-ομιλίας κ.α). 

 

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης «Η Αναγέννηση» Α.Ε. διαθέτει τον ειδικά κατασκευασμένο πολυαισθητηριακό χώρο. Κύριο μέλημά τους είναι η αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και άλλων παθήσεων με την μέθοδο αυτή ανεξάρτητα από την ηλικία των ατόμων. Η καινοτομία που αποκαλείται δωμάτιο Snoezelen έχει καταφέρει να βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό όλους τους ασθενείς που επέλεξαν να το δοκιμάσουν.

 

Πηγή: www.ideasforspeechandlanguagetherapy.blogspot.gr

Υπηρεσίες / Θεραπευτικά Τμήματα

Φυσικοθεραπεία

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Υδροθεραπεία

Θεραπευτική Γυμναστική

Διατροφική Παρακολούθηση

Ψυχολογική Υποστήριξη

Νοσηλευτική Φροντίδα