Νέα & Εκδηλώσεις
Η Ksenia συνάντησε την "Αναγέννησή" της

Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι ξεχωριστή από τις υπόλοιπες. Είναι μια ιστορία που αποδεικνύει πως η δύναμη της ψυχής είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη. Η Ksenia Bezuglova είναι αναγκασμένη να ζει σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά ζει ευτυχισμένη. Και θα συνεχίσει να ζει ευτυχισμένη όσο υπάρχουν κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας όσο η "Αναγέννηση".
 
 
Είναι από τις στιγμές που ο χρόνος σταματά. Που δεν ξέρεις τι ακριβώς θα αντικρίσεις ανοίγοντας μια πόρτα αυτοκινήτου η οποία - δευτερόλεπτα πριν - ήταν "πρωταγωνίστρια" σε σφοδρό τροχαίο ατύχημα. Και, βλέποντας το, εύχεσαι ακριβώς αυτό. Να είναι ατύχημα και όχι δυστύχημα. Να βγει ζωντανός απ' αυτό κάθε άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στο αμάξι.
 
Για την Ksenia Bezuglova ο χρόνος σταμάτησε για μια στιγμή πριν από οχτώ χρόνια. "Έκλεισα τα μάτια και όταν τα άνοιξα δεν είχα συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Έβλεπα, μιλούσα, μα δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου. Τα άκρα μου", θυμάται από εκείνη τη μέρα.
 
Μια μέρα που παραλίγο να της στερήσει τη ζωή. Για κάποιον άλλον, πιθανότατα η είδηση «θα περάσεις την επόμενη ζωή σου σε αμαξίδιο» να του στερούσε κάθε ελπίδα και κάθε όρεξη για ζωή. Η Ksenia Bezuglova αποφάσισε να ξεκινήσει από την αρχή. Τίποτα δεν θα της στερούσε τη ζωή και την όρεξη γι’ αυτή.
 
Δύο χρόνια μετά το ατύχημα ξεκίνησε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Everything is possible». Το όνομα βγήκε από την καρδιά της. Το ίδρυσε για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη όχι μόνο από ηθική αλλά και από υλική υποστήριξη.
 
 
Έμβλημα του ιδρύματος επιλέχτηκε η ομπρέλα. Σύμβολο προστασίας από κάθε καιρό στη ζωή. «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο και όλα τα όρια υπάρχουν μόνο στο μυαλό μας. Σας εύχομαι ειλικρινά να ξεπεράσετε οποιεσδήποτε φυσικές και ψυχολογικές δυσκολίες και να αισθανθείτε σαν ένα άτομο με άπειρες δυνατότητες», είχε πει στην ομιλία της η Ksenia.
 
Σήμερα, περίπου οκτώ χρόνια μετά το ατύχημα, η Ksenia ζει όπως θα ζούσε χωρίς να είναι αναγκασμένη να βρίσκεται σε αμαξίδιο. Έχει δύο υπέροχες κόρες, ένα σύζυγο που τη λατρεύει και πολλές επιτυχίες στη ζωή της. Αναδείχτηκε μις κόσμος σε αμαξίδιο το 2013, γυρίζει τον κόσμο και κάνει διαλέξεις, συνεργάζεται με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ζει. Κανονικά. Και απολαμβάνει κάθε στιγμή που αναπνέει τον αέρα.
 
 
Η Ελλάδα και η "Αναγέννηση" της έδωσαν ό,τι χρειαζόταν.
 
Η Ksenia Bezuglova βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και έκανε την αποκατάστασή της στο Κέντρο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης "η Αναγέννηση". Δεν ήρθε μόνη της. Έφερε μαζί τα παιδιά της και τον σύζυγό της, προκειμένου να τους έχει δίπλα της και να συνδυάσει τις διακοπές της με την αποθεραπεία της.
Οι εντυπώσεις της υπήρξαν εξαιρετικές. Τα όσα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μια πραγματική διαφήμιση για την "Αναγέννηση", που είναι ένα απ' τα καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη και για την Ελλάδα συνολικά και τους ανθρώπους της.
"Όταν δεν είσαι τριγυρισμένος από τους τοίχους του νοσοκομείου, όταν τρως νόστιμο φαγητό από αγροτικά προϊόντα, όταν έχεις τους καλύτερους ειδικούς και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όταν πραγματικά χαίρονται για σένα και 30 λεπτά μετά τις θεραπευτικές συνεδρίες άσκησης δεν υπάρχει θέμα χρημάτων ή απροθυμίας του προπονητή, όταν το νερό στην πισίνα δεν μυρίζει χλώριο από απόσταση χιλιομέτρου και το κρεβάτι στο δωμάτιο φρέσκο και καθαρό κάθε μέρα. Όταν έχεις όλα αυτά, δεν μπορείς παρά να είσαι χαρούμενος", γράφει η Ksenia στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
 
"Είναι όλα υπέροχα εδώ"
 
 
Η Ksenia εντυπωσιάστηκε από την φιλοξενία, από τον τρόπο προσέγγισης του προσωπικού, από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα, αλλά και από τις τιμές. "Πληρώνεις το ίδιο όπως στη Ρωσία, αλλά με διαφορετικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών", θα πει.
"Και τώρα έγινε ένα θαύμα! Βρήκα έναν τρόπο να συνδυάσω όλα τα στοιχεία και πήγαμε όλοι ως οικογένεια για την αποκατάστασή μου", γράφει η Ksenia για τις μέρες που πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Μια αποκατάσταση που σε άλλους μπορεί να ήταν επίπονη και κουραστική, όμως στην "Αναγέννηση" φαίνεται πως όλα είναι διαφορετικά. Ξεχωριστά. Άλλωστε, όταν σου δίνεται η δυνατότητα να έχεις κοντά σου τους δικούς σου ανθρώπους και να μην σου λείπει το παραμικρό, όλα είναι πιο όμορφα και περισσότερο απλά.
Η Ksenia δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε ερωτήσεις των χιλιάδων "ακολούθων" της στο Instagram. Και για ακόμα μία φορά ήταν ξεκάθαρη.
 
 
"Μια ολόκληρη σειρά πραγμάτων και γεγονότων συνέβησαν και πραγματοποιήθηκαν. Το κέντρο Αποκατάστασης η Αναγέννηση, που βρίσκεται στην πανέμορφη και  ηλιόλουστη Ελλάδα μας δίνει άπειρες  δυνατότητες", λέει και συνεχίζει.
" Σε αυτό το κέντρο έχουν δυνατότητα να κάνουν θεραπείες όχι μόνο ενήλικες, άλλα και  παιδιά με πολλά και διάφορα νευρολογικά  νοσήματα και τραύματα. Επίσης το κέντρο έχει μονάδα εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον, εξυπηρετεί απόλυτα τους ασθενείς με ειδικές ανάγκες η δημόσια παραλία της Αναγέννησης, διότι είναι ειδικά διαμορφωμένη και παρέχει ράμπα".
Η Ksenia αναχώρησε για τη Ρωσία με την υπόσχεση πως με την πρώτη ευκαιρία θα έρθει και πάλι στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της. Και έκλεισε με ένα μεγάλο ευχαριστώ: "Ευχαριστώ, Κέντρο Αποκατάστασης "Αναγέννηση".
 

 

Υπηρεσίες / Θεραπευτικά Τμήματα

Φυσικοθεραπεία

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Υδροθεραπεία

Θεραπευτική Γυμναστική

Διατροφική Παρακολούθηση

Ψυχολογική Υποστήριξη

Νοσηλευτική Φροντίδα