Νέα & Εκδηλώσεις
Κέντρο Εργοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη: Η Αναγέννηση σε περιμένει

 

Κέντρο Εργοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη: Η Αναγέννηση σε περιμένει

 

Ο ρόλος της εργοθεραπείας στο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης «Η Αναγέννηση», είναι να βοηθήσει τον ασθενή να αναλάβει ξανά, ενεργά και με επιτυχία τους κοινωνικούς ρόλους που είχε πριν την αναπηρία ή την αρρώστια. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί τη δραστηριότητα ως θεραπευτικό μέσο, με σκοπό να αυξήσει τη λειτουργικότητα του ατόμου. Κύριοι τομείς ενδιαφέροντος της εργοθεραπείας είναι:

Η εκπαίδευση σε διάφορες τεχνικές αυτοεξυπηρέτησης του ατόμου (ένδυση, σίτιση, προσωπική περιποίηση, μεταφορές, μπάνιο, νοικοκυριό)

Η βελτίωση της κινητικότητας και ειδικότερα της λεπτής κινητικότητας του χεριού

Η βελτίωση των αντιληπτικών προβλημάτων του ατόμου, ώστε αυτό να ξαναγίνει λειτουργικό

Η προσαρμογή οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων δεν μπορεί να εκτελέσει το άτομο, ώστε να μπορεί να συμμετέχει με επιτυχία σε αυτές ανεξάρτητα με τις ικανότητές του

Η οργάνωση εργαστηρίων επαγγελματικής αποκατάστασης

Το τμήμα της εργοθεραπείας είναι εξοπλισμένο με το μηχάνημα ARMEOSPRING, το οποίο χρησιμοποιείται για τη λειτουργική κινησιοθεραπεία των άνω άκρων ασθενών, των οποίων η λειτουργική ικανότητα περιορίστηκε, λόγω βλάβης του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (π.χ Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο), κάκωσης της Άνω Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, ή μυοσκελετικών διαταραχών του άνω άκρου.

Στο πάσχον άνω άκρο παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη μέσα από τον άψογο σχεδιασμό του ARMEOSPRING, έτσι ώστε η κινησιοθεραπεία να γίνεται υποβοηθούμενα και ταυτόχρονα εντοπισμένα στις αρθρώσεις και στις μυϊκές ομάδες που χρήζουν θεραπευτικής παρέμβασης. Ο θεραπευτής θέτει λειτουργικούς στόχους, ανάλογα με τις κινητικές και αντιληπτικές ικανότητες του κάθε ασθενή και επιλέγει το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού που ο ασθενής θα εκτελέσει. Έτσι, μέσα από τις αντιληπτικοκινητικές δοκιμασίες που είναι βασισμένες σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής και μέσα από την εφαρμογή διαφορετικών λαβών, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Το τμήμα της εργοθεραπείας διαθέτει επίσης τηλεόραση πλάσμα με οθόνη αφής και ηλεκτρονικό στυλό αφής. Οι ασθενείς μέσα από τα παιχνίδια που προσφέρει το σύστημα, βελτιώνουν τις αντιληπτικοκινητικές τους ικανότητες.

Υπηρεσίες / Θεραπευτικά Τμήματα

Φυσικοθεραπεία

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Υδροθεραπεία

Θεραπευτική Γυμναστική

Διατροφική Παρακολούθηση

Ψυχολογική Υποστήριξη

Νοσηλευτική Φροντίδα