Νέα & Εκδηλώσεις
Λογοθεραπεία και Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο

Λογοθεραπεία και Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο

 

Η λογοθεραπευτική αποκατάσταση ενός Αγγεακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου (ΑΕΕ) πρέπει να ξεκινάει το γρηγορότερο δυνατόν και μπορεί να διαρκέσει από λίγες ημέρες έως και χρόνια. Η άμεση λογοθεραπευτική παρέμβαση , δηλαδή από τις πρώτες ημέρες έως και τους πρώτους έξι μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

 

Η λογοθεραπεία βοηθά στις διαταραχές επικοινωνίας και κατάποσης μετά από εγκεφαλικό. Η διάγνωση και η εφαρµογή προγράµµατος αποκατάστασης των διαταραχών αυτών είναι βασικό συστατικό της θεραπείας και επιπλέον ελαχιστοποιεί την πιθανότητα πνευμονιών από εισρόφηση.

 

Λογοθεραπεία στην Αναγέννηση

 

Το Τμήμα Διαταραχών Επικοινωνίας και Κατάποσης ασχολείται με τη διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών της επικοινωνίας (λόγου, ομιλίας) και της κατάποσης από τη βρεφική έως την τρίτη ηλικία. Στην περίπτωση του Κέντρου Αποκατάστασης, οι διαταραχές αυτές είναι συνήθως αναπτυξιακές ή επίκτητες και παρουσιάζονται μετά από νευρολογική βλάβη, όπως εγκεφαλική πάρεση, διάφορα σύνδρομα, εγκεφαλικό επεισόδιο ή αιμορραγία, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, νευροεκφυλιστικά νοσήματα κτλ.

 

Η αξιολόγηση μίας διαταραχής περιλαμβάνει τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού, το στοματοπροσωπικό έλεγχο, την αξιολόγηση του λόγου, της ομιλίας και της κατάποσης. Αφού γίνει η διάγνωση και ο θεραπευτής αξιολογήσει εάν είναι απαραίτητη η θεραπευτική παρέμβαση, θέτει τους στόχους της θεραπείας. Τόσο η αξιολόγηση όσο και η θεραπευτική παρέμβαση γίνονται σε συνεργασία με την υπόλοιπη διεπιστημονική ομάδα, όπως το ιατρικό προσωπικό, τους φυσιοθεραπευτές, και τους εργοθεραπευτές. Ακολουθεί η ενημέρωση – συμβουλευτική του ασθενούς και της οικογένειας. Στο τμήμα της λογοθεραπείας απασχολούνται εγκεκριμένοι πτυχιούχοι λογοπαθολόγοι – λογοθεραπευτές από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, και την Ελλάδα οι οποίοι έχουν πλούσια κλινική και ερευνητική εμπειρία.

 

Υπηρεσίες / Θεραπευτικά Τμήματα

Φυσικοθεραπεία

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Υδροθεραπεία

Θεραπευτική Γυμναστική

Διατροφική Παρακολούθηση

Ψυχολογική Υποστήριξη

Νοσηλευτική Φροντίδα