Νέα & Εκδηλώσεις
Αποκατάσταση μετά από ορθοπεδικές επεμβάσεις

Αποκατάσταση μετά από ορθοπεδικές επεμβάσεις

 

 

Η αποκατάσταση έπειτα από ορθοπεδικές επεμβάσεις γίνεται κατά κύριο λόγο με φυσικοθεραπεία. 

Η φυσικοθεραπεία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη, στον κλάδο της υγείας, με κέντρο τον άνθρωπο, με στόχο την αποκατάσταση της υγείας του και γενικότερα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του. Είναι μια επιστήμη γνωστή από την αρχαιότητα ως θεραπεία χωρίς φάρμακα, χρησιμοποιεί φυσικά μέσα, εξειδικευμένα μηχανήματα αποκατάστασης, ειδικές τεχνικές και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με την WCPT (παγκόσμια ομοσπονδία φυσικοθεραπείας), η φυσικοθεραπεία παρέχει υπηρεσίες σε άτομα και πληθυσμούς, με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικότητας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Το μετεγχειρητικό πρόγραμμα ξεκινάει από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά το χειρουργείο και περιλαμβάνει, εκτός από τις αναπνευστικές ασκήσεις, ενεργητικές ασκήσεις του χειρουργημένου μέλους χωρίς πόνο, με έμφαση στον τετρακέφαλο, τους ισχιοκνημιαίους και τους γλουτιαίους μυς.

Κριτήριο για την ένταση των ασκήσεων αποτελεί ο πόνος του ασθενούς, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αυξάνεται. Ο ασθενής εκπαιδεύεται να βαδίζει στην αρχή στο δίζυγο και αργότερα με περπατητήρα ή βακτηρία (μπαστούνι), αν το επιτρέπει η γενική του κατάσταση.

Μερικές φορές χρειάζεται φυσικοθεραπευτική παρακολούθηση και αποκατάσταση και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, στο σπίτι ή σε κάποιο ειδικό κέντρο.

Η ομάδα αποκατάστασης σε ΚΑΑ κλειστής νοσηλείας θα βοηθήσει τον ασθενή στη γρήγορη αποκατάστασή του, μέσω σύγχρονων μεθόδων και θα δημιουργήσει την αίσθηση της σιγουριάς στις κινήσεις του.

Υπηρεσίες / Θεραπευτικά Τμήματα

Φυσικοθεραπεία

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Υδροθεραπεία

Θεραπευτική Γυμναστική

Διατροφική Παρακολούθηση

Ψυχολογική Υποστήριξη

Νοσηλευτική Φροντίδα