Νέα & Εκδηλώσεις
2018 - Πράγα, το 13ο ετήσιο Συνέδριο ESCIF !

2018 - Πράγα

 

Το 13ο ετήσιο Συνέδριο ESCIF οργανώθηκε σε συνεργασία με την Τσεχική Παραπληγική Ένωση - CZEPA.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην όμορφη ιστορική πόλη της Πράγας στην Τσεχική Δημοκρατία από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου 2018. Το θέμα ήταν:

«Υποστήριξη από ομοτίμους - μια μοναδική πηγή» 
 

 

Η Αναγέννηση στήριξε την συμμετοχή της ΠΑΣΠΑ ΜΘ!

( Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών)
 
 

Ευχαριστήρια επιστολή ΠΑΣΠΑ ΜΘ 

 

 

 

 

 

Ιστορικό του ESCIF

Το φθινόπωρο του 2005, οι οργανώσεις που εκπροσωπούν άτομα που ζουν με κάκωση νωτιαίου μυελού στις διάφορες χώρες της Ευρώπης προσέφεραν μια πολύ ιδιαίτερη ευκαιρία - να συναντηθούν στο Nottwil της Ελβετίας για να συζητήσουν τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η ίδια η ιδέα δεν ήταν καινούργια: ορισμένα δίκτυα είχαν ήδη εγκατασταθεί και υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχε αναληφθεί η πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οργανώσεις.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι οργανώσεις από τις 12 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην αρχική συνάντηση ήταν ομόφωνες στην απόφαση να ιδρυθεί μια ομοσπονδία - μια ομοσπονδία που θα μπορούσε και πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Την άνοιξη του 2006, οι οργανώσεις συναντήθηκαν ξανά στο Nottwil - αυτή τη φορά αντιπροσωπεύονταν 16 χώρες - για να παρευρεθούν στην ιδρυτική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τραυματισμών νωτιαίου μυελού. Κατά τη συνάντηση αυτή, το καταστατικό της ομοσπονδίας εγκρίθηκε από τους αντιπροσώπους, εκλέχθηκαν τα μέλη του πρώτου εκτελεστικού συμβουλίου και το έργο της ESCIF μπορούσε να αρχίσει σοβαρά.

website :http://www.escif.org/

Υπηρεσίες / Θεραπευτικά Τμήματα

Φυσικοθεραπεία

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Υδροθεραπεία

Θεραπευτική Γυμναστική

Διατροφική Παρακολούθηση

Ψυχολογική Υποστήριξη

Νοσηλευτική Φροντίδα